MAGIC FOTO EXPERIENCE 2012

dib_xsmall(2).jpg

Volg de blog op Duiken In Beeld!
Magic Fotoexperience 2012 blog

Nablik op de MFE 2012

nico_de_groot_wilma_met_model.jpg

Tijdens de hele reis gebeurt er van alles. Zo liggen de fotografen regelmatig ergens op de grond om hun camera settings te controleren. Zie hier Wilma met een schildpad, haar doel was kijken wat de minimale afstand van camera naar object is.

16 oktober

We willen de deelnemers van de Magic Foto Experience 2012 van harte danken. Het Magic Team heeft genoten van jullie gezelligheid, jullie mooie foto's en de enthousiaste (lange) duiken. We wensen iedereen een goede en veilige reis naar Nederland en zeggen: tot ziens!

15 oktober

De laatste avond alweer voor deze zeer geslaagde Magic Foto Experience. De helft van de groep reist morgen weer naar Nederland. Het afscheidsdiner was op het grote terras en we hebben diverse duikers in het zonnetje gezet vanwege hun 700ste en 750ste duik.

13 oktober

25_fotos_kijken_en_keuren.jpg

Ondertussen komen er hele mooie foto's terug van de duiken, zoals je al gezien hebt in de foto's van de dag. Vanavond geeft Karin uitleg over bewerken van foto's. Soms kan je met een klein beetje snijden de foto nog mooier maken, maar ook een vuiltje wegpoetsen mag in dit digitale tijdperk. Nee, we gaan geen zeepaardjes knippen en plakken in andere foto's, maar wel spelen met schaduw en hoogtinten, kleurverzadiging en nog meer.

12 oktober

website_spoelbak_is_te_klein.jpg

Vandaag is gebleken dat onze camera spoelbak te klein is. Momenteel zijn alle drie de Magic Island boten actief en dus komen de fotografen in drie groepen terug na de ochtend duiken. Deze ochtend arriveerde er twee tegelijk en toen werd het passen en meten in de camera spoelbak.

11 oktober

website_advies_van_linda.jpg

Omdat er de eerste avonden theorie sessies waren, komen de schermer duiken en nachtduiken nu pas op gang. Een paar fotografen hebben hun tanden in de mandarijn visjes gezet en dat is nog niet zo gemakkelijk gebleken. Andere duikers hebben nachtduiken gemaakt waarbij een duiktijd van 60 minuten echt te kort is gebleken. Naast die nachtduiken wordt er druk gepraat over de foto's en delen Karin en Linda adviezen uit.

10 oktober

jantiene_trots_op_haar_foto_web.jpg

Deze tweede dag dat er handmatig gefotografeerd komen de duikers heel blij het water uit. Er zijn de nodige mooie foto's gemaakt. Jantiene laat hier haar naaktslag zien, je kan deze terugzien in de Blog op Duiken In Beeld

9 oktober

2de_avond.jpg

De hele dag is iedereen aan het vechten geweest met de handmatige instellingen. In de avond volgt de 2de presentatie en die gaat over de "foto". Scherpte, diepte, verhoudingen en de "lijn".

8 oktober 2012

13_karin_met_de_presentatie_op_een_groot_scherm.jpg

De eerste 2 avonden zijn er theorie sessies, de eerste over alles omtrent de camera en zijn settings, de tweede avond over de foto zelf, compositie, scherpte, diepte etc.

7 oktober 2012

05_eef_his_breefing.jpg

Vandaag was de aftrap van de Magic Foto Experience 2012! Alle kandidaten waren vroeg wakker en zaten klaar voor de briefings. Eerste vertelde Eef alles over het duikcentrum, de duikplanning, etc. Daarna was het de beurt aan Karin en ze vertelde in het kort wat het doel is van deze Magic Foto Experience en hoe dat we dat op een leuke en vooral gezellige manier willen gaan bereiken. De duikteams zijn ingedeeld en hebben een dive master gekregen.
Na de gebruikelijke groepsfoto's was het tijd voor de eerste duik. Veel plezier aan iedereen en we kijken uit naar de eerste foto's.

Count down is begonnen!

Morgen, zaterdag 6, komen de deelnemers van de Foto Experience 2012 al aan.
In totaal 4 gidsen gaan de fotografen begeleiden en het is hun taak om de critters te vinden, zodat de fotograaf zich kan verbijten op de juiste instellingen en compositie. Karin en haar partner Linda duiken om beurt met iedereen mee om onderwater al aanwijzingen te kunnen geven.
Er zijn 3 duiken overdag en in de avond zijn er natuurlijk duiken naar de beroemde mandarijn visjes maar ook naar Goby Point, Pescador of gewoon op ons heerlijke huisrif.
Aan het einde van de dag worden er foto's besproken en tips gegeven.
We kijken uit naar een gezellige en leerzame Foto Experience 2012!

jos_broere_website.jpg

Deze mantis shrimp is door Jos Broere gefotografeerd.

tiny_hilgersom_foto.jpg

Deze is van Tiny Hilgersom

16 oktober

wilma_website_klein.jpg

De foto van Wilma is echt bijzonder, het slakje is namelijk zo vreselijk klein. Ongeveer 1,5 cm lang en een 0,5 cm breed. Dan begrijp je dus wat macro is en hoe lastig het is om de foto haarscherp te krijgen.

15 oktober

ina_website.jpg

Voor Ina is de eerste echte onderwater fotografie vakantie. Ze heeft geexperimenteerd met de Olympus Touch en de PEN 1. De Touch is voor haar de ideale camera gebleken. Haar close-up van een naaktslak is prachtig en haar scherp.

14 oktober

herma_website.jpg

Deze foto is van Herma. Als een van de weinige is Herma ook met groothoek bezig geweest, maar zelf vindt ze deze foto toch bij haar beste behoren.

13 oktober

bianca_weijers_website_klein.jpg

Tijdens de Magic Foto Experience wordt er ook geexperimenteerd met de camera setup. Zo heeft Bianca een aantal duiken gemaakt met de macro lens van Karin. De foto's zijn prachtig geworden en zeker weten dat Bianca nu een macro lens op haar Sinterklaar verlanglijstje heeft staan.

12 oktober

website_foto_van_de_dag_maya.jpg

De foto van de dag is van Maya Bakker. Ze heeft deze candy crab, softkoraal krab, haarscherp op de foto gezet met alle verhoudingen helemaal goed.

11 oktober

website_sija_terlouw_scorpion.jpg

Deze foto is van Sija Terlouw. Geheel volgens instructie staat het oog van de scorpieon vis niet in het midden van de foto. Verder is de achtergrond helemaal zwart, een techniek die ook besproken is door Karin.

10 oktober

astrid_van_rheenen_foto_1(1).jpg

Astrid heeft de "lijn" ook helemaal te pakken en ze heeft hem zelfs van links boven naar rechts onder. Karin heeft uitgelegd dat dat de ideale lijn is.

9 oktober

nico_de_groot_scorpion_web.jpg

Nico maakte deze mooie foto van de schorpieonvis de dag na de uitleg over de compositie. De schijne lijn is heel belangrijk en die is prima gelukt bij Nico

8 oktober 2012

jacqueline_foto_1_website.jpg

Helaas, al op de eerste dag is er camera pech. Geen volgelopen onderwaterhuis, maar gewoon "hij doet het niet meer". Arie kan het tij ook niet meer keren, de camera is definitief stuk. Gelukkig kan Jacqueline de camera van iemand anders lenen en hoewel ze die camera niet zo goed kent als haar eigen camera, komt ze toch met deze mooie foto terug!

dive_travel_logo_klein(3).jpg

Dive & Travel is de gespecialiseerde reisorganisatie voor duikreizen over de gehele wereld. Op hun website www.diveandtravel.nl vind je informatie over reisbestemmingen en algemene informatie over duiken bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Dive & Travel heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het samenstellen en verkopen van duikreizen.
Sinds het prille begin van Magic Island is Dive & Travel een zeer gewaardeerde reisagent waar we graag mee samenwerken.

Wie is Karin Brussaard?

karin(4).jpg

Karin begon in 2003 met onderwater fotografie. Zoals menig ander schoot ze in het begin 'plaatjes'. Al gauw merkte ze dat het vastleggen van flora en fauna onder water niet iets is dat je zo maar onder de knie hebt en 'dook' daarna de wereld in van de onderwater- fotografie. Inmiddels maakt Karin bijna geen duik meer zonder camera, publiceert ze haar werk regelmatig in DuikMagazine, Unterwasser, Asian Diver, Dive New Zealand, Scuba Diver Magazine, Wielki Blekit, etc.) en verzorgt onderwater fotografie cursussen met Scubacam. Karin werkt tevens samen met een grote internationale website, voor het testen van digitale camera's.

Kijk voor Karin haar portfolio op Karin Brussaard