MAGIC FOTO EXPERIENCE 2010

6 juni 2010

camera_2.jpg

Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van een zeer gezellige groep. We hebben de afgelopen 10 dagen genoten van jullie aanwezigheid, gezelligheid en van de mooie plaatjes. Uiteraard is er gisteren nog een klein feestje geweest ter afsluiting en nu gaat iedereen weer op huis aan.

Dank je wel voor deze fantastische ervaring!

Arie & Desiree en het gehele team

5 juni 2010

jacqueline_octopus.jpg

Vandaag dus echt de laatste duikdag. Een aantal duikers kiezen voor het huisrif en de rest gaat mee met de boot. Buiten het pigmee zeepaardje was er nog een wens, de blauw geringde octopus. Die is vandaag gevonden, op het huisrif en er was slechts één fotograaf bij, oeps, dat zullen de andere fotografen niet leuk vinden. We verwachten dus veel middagduikers en raad eens waar . . . .

4 juni 2010

camera.jpg

Het is wederom prachtig weer als de boten voor de op een na laatste duikdag uitgaan. De duikstekken zijn gebasseerd op de wensen van de fotografen, die het met elkaar eens zijn, gelukkig! Wat opvalt is dat de meeste fotografen trouw blijven aan macro, terwijl er voor groothoek opnames ook genoeg te zien is.

3 juni 2010

Vandaag ging het wederom om het kleine leven. Zelfs een hengelaarsvis van 2cm groot moest geduldig stil zitten voor de foto. Langzaam maar zeker komen er erg mooie foto's terug van de duiken. De fotogalerij voor boven en voor onderwater is enorm gegroeid vandaag.

boot_1.jpg

2 juni 2010

De duikstekken voor vandaag zijn gekozen om het specifieke onderwater leven, niet omdat men er al wel of nog niet geweest was. Zo werkt normaal onze planning, maar nu is het omgekeerd. Na de rustdag is ook iedereen weer zeer actief, er wordt zelfs door iemand 4 duiken gemaakt. Het avondeten zal wel weer laat zijn, maar dan wel met zeer voldane duikers aan tafel. Het toetje is banana-split met zelf gemaakte chocolade saus, heeft niets met foto's te maken, maar is wel heel lekker!

banana_split.jpg

1 juni 2010

relaxen_1.jpg

Vandaag willen de meeste duikers een rustdag. Hoewel, . . . , het huisrif is druk bezocht en ook is er een mandarijnen duik en een nachtduik op Pescador. Er is vanavond even geen nabespreking, maar uiteindelijk zijn er veel laptops in het restaurants en zit iedereen toch foto's te bekijken (en te be- en veroordelen).

31 mei 2010

na_bespreking_1.jpg

Vandaag 2 nieuwe duikstekken voor alle groepen. De zon is goed aanwezig, belangrijk voor de kleuren. Na 3 duiken gemaakt te hebben volgt de nabespreking. Iedere keer worden er per fotograaf 3 foto's besproken, de compositie, instellingen van de camera, de kleuren en of het juiste deel van het opject scherp is. Niet iedereen wil meteen op het grote scherm met zijn foto's, maar er zijn genoeg 'prive' momentjes.

30 mei 2010

ettienne_boot.jpg

Wederom een stralende blauwe lucht als de boten uitgaan. De duikers op Pescador hebben bijna allemaal de thresher shark gezien. De haai is daar om te jagen en laat zich dus niet makkelijk fotograferen. Een duikster had echt oog contact met de haai, dat was een buddy van een fotograaf, geen camera dus. De andere groep duikers hadden het pigmee zeepaardje en nog veel meer.

29 mei 2010

avond_eten_1.jpg

Vandaag splitsen de groepen zich. Groep 1 gaat voor het kleinste en groep 2 voor het grootste, ofwel het pigmee zeepaardje en de mega visbal sardines op Pescador. Morgen wordt er gewisseld. Momenteel start de nabespreking en er zullen veel ervaringen uitgewisseld worden. De thresher shark liet zich heel kort even zien deze ochtend, helaas heeft niemand hem goed op de foto gekregen. Morgen in de herkansing.

28 mei 2010

Nadat de verplichte groepsfoto's zijn gemaakt, gaat het van start. Duiken en foto's maken, daarvoor is iedereen hier. De groepen zijn ingedeeld en iedereen heeft er zin in. Natuurlijk duikt iedereen met nitrox en er staan 3 tot 4 duiken per dag op de planning.

foto_experience_aftrap_1(1).jpg

Iedereen is op tijd. De camera's zijn al opgebouwd, het woord is nu aan Karin!

foto_experience_aftrap_2(1).jpg

Karin houdt een kort praatje over gedragsregels, het verloop van de dag, het omgaan met het onderwaterleven, etc. Verder worden onder luid gejuig de duikgidsen voorgesteld.

27 mei 2010

Vandaag is de dag! Vandaag komen alle fotografen van de Magic Foto Experience aan. Grote koffers vol fotografie materiaal worden ingevlogen en morgen kan het feest beginnen. We gaan een dagboek bijhouden en hopen dagelijks een leuke foto of anekdote te plaatsen.

Magic Foto Experience 2010

In mei 2010 organiseert Magic Island Dive Resort samen met Dive and Travel en Karin Brussaard een speciale fotoreis. Het doel van deze reis is je fotografie op een hoger niveau te brengen onder professionele begeleiding van Karin Brussaard. Het is geen cursus maar een gezellige reis welke voor de beginnende tot gevorderde onderwaterfotograaf toegankelijk is.

Dive & Travel

Dive and Travel
info@diveandtravel.nl

Wie is Karin Brussaard?

karin.jpg

Karin begon in 2003 met onderwaterfotografie. Zoals menig ander schoot ze in het begin 'plaatjes'. Al gauw merkte ze dat het vastleggen van flora en fauna onder water niet iets is dat je zo maar onder de knie hebt en 'dook' daarna de wereld in van de onderwater- fotografie. Inmiddels maakt Karin bijna geen duik meer zonder camera, publiceert ze haar werk regelmatig in DuikMagazine en verzorgt onderwater fotografie cursussen. Karin werkt tevens samen met een grote internationale website, voor het testen van digitale camera's.

schildpad_marianne.jpg

Ondanks dat we erg veel schildpadden hebben, komen er weinig foto's van. Gelukkig vindt Marianne de schildpadden wel de moeite waard en deze mooie opname is dus van haar.

jeroen.jpg

Het pigmee zeepaardje op de foto gezet door Jeroen

jacqueline.jpg

Jacqueline kwam deze frogfish tegen

gaston.jpg

Vissoep gefotografeerd door Gaston

edzo.jpg

Edzo is erg trots op zijn bladvis en terecht!

hans.jpg

Mooie compositie van Hans

etienne_foto_1.jpg

Onze gids vond deze mooi gekleurde devil fish, die Ettienne op de foto zette.

ronald_foto_1(2).jpg

Ronald had het geduld om deze bewegelijke goby super scherp te fotograferen.

tineke_foto_2_webpage.jpg

Deze schele manta shrimp is door Tineke op de foto gezet bij Copton Point

img_4998_klein.jpg

Deze foto is van Frank, een candy-crab foto om absoluut jaloers op te zijn. De krab draagt een hele pluim zacht koraal op zijn rug zodat hij perfect gecamoufleerd is.

dsc04274_klein(2).jpg

Deze foto is van Joke. Ze heeft op haar eerste dag een mooie close-up van een frog fish gemaakt.

Hoe ziet de reis eruit?

Vertrek Nederland Schiphol met Singapore Airlines of Malaysia Airlines op 26 mei, aankomst Magic Island Dive Resort op 27 mei 2010.

10 nachten verblijf in een Superior de Lux cottage met fan, op basis van half pension.

20 duiken pakket, op basis van tank, lucht, lood en boot.

Op 6 juni vertrekt het vliegtuig weer naar Amsterdam waar je op 7 juni aankomt.

Maximaal aantal deelnemers: 18

Voor een prijsopgave, meer informatie en de voorwaarden stuur een mail aan Dive and Travel, info@diveandtravel.nl.

Benodigdheden: een digitale camera. Het formaat maakt niet uit! Mocht je een laptop hebben en deze mee kunnen nemen, dan is dat erg handig.