FOTO EXPERIENCE 2011

Volg ons nu ook op DuikenInBeeld.TV De nieuwe Blog staat weer on-line!

30 mei 2011

webformaat(2).jpg

Wat is het rustig vandaag, 8 personen zijn helaas weer naar huis toe. De andere 10 gasten gaan iets gelaten toch maar duiken, maar het resort zit er wat triest uit.
Names de gehele staf willen we de gasten van de Magic Foto Experience 2011 van harte danken voor jullie aanwezigheid. We hebben ervan genoten en we hebben ontzettend veel plezier met jullie gehad. Gezamelijk kunnen we terug kijken op een uitermate geslaagde Foto Experience en wensen jullie nog veel mooie foto momenten toe!
Het team van Magic Island

29 mei 2011

01_party.jpg

Er wordt nog wel gedoken vandaag omdat een aantal gasten hun verblijf verlengd hebben. De rest van de duikers maakt zijn uitrusting weer schoon en hangt alles te drogen. Daarna verandert het restaurant weer in een internet cafe, want er zijn nog zoveel foto's te bekijken, te bespreken en te bewerken. In de avond hebben we een bescheiden feestje, op Filippijnse wijze. Wat er leuk is, is dat er Magic Island staff terug gekomen is om mee te feesten.

28 mei 2011

alle_cameras_bij_elkaar_webformaat.jpg

Vandaag is voor een aantal gasten alweer de laatste duikdag. Hoewel ze dat erg jammer vinden, zijn ze wel erg tevreden met de geboekte vooruit gang. Een beetje triest zien ze de boten met de andere gasten vertrekken, maar een paar minuten later gaan ze zelf richting Kawasan Watervallen. Dit is een leuke afsluiter voor de laatste niet-duik dag.
Omdat er dus vandaag als laatste door iedereen gedoken werd, moesten de camera's verzameld worden voor de beroemde camera shot.

27 mei 2011

02_lenzen_test_webformaat.jpg

Tijdens het fotograferen komt vaak te opmerking: met mijn lens krijg ik dat kleine opject niet gefotografeerd! Meestal gaat het dan om een pygmee zeepaardje of het kleine bamboo garnaaltje. Dit was voor Karin reden genoeg om een test uit te voeren. Gewapend met lineaal, walvishaai en Linda ging ze het zwembad in om alle lenzen te testen. De resultaten zijn later in de avond gepresenteerd en de uitslag was verrassend; de lenzen doen het heus wel goed, het ligt toch aan de fotograaf. Advies dus: let nog beter op je instellingen en kom dichter bij je opject.
Overigens wat de walvishaai van plastic en 30cm lang, maar hij heeft een heel klein oogje!

26 mei 2011

webpagina_formaat.jpg

Geheel tegen het standaard weer patroon in hebben we een storm, gelukkig maar een kleine, maar toch. Alle duikers gaan even goed opgewekt weer te water en onderwater merk je er ook niets van. Er worden nog steeds veel leuke critters gevonden en iedereen is erg enthousiast over zijn eigen maar ook over de buddy zijn foto's. De nachtduik naar Goby moeten we wel uitstellen, maar iedereen blijft nog lang genoeg om daar naar toe te kunnen gaan.

25 mei 2011

duikcursus_is_hard_werken_website.jpg

Vandaag lijkt de materiaal pech onder controle, zelfs de camera van Jan doet het weer (met dank aan advies van de leverancier). Het handmatig instellen van de camera's gaat steeds beter en dat laat zich zien aan de foto's. Er zijn hele mooie foto's binnen gekomen en meteen toegevoegd aan de fotogalerij. Na een flink aantal dagen duiken, is het wel erg rustig in het water tijdens de middag duik. Laten we eerlijk wezen, het is buiten de Foto Experience natuurlijk ook gewoon vakantie en relaxen hoort daar ook bij!

24 mei 2011

Wederom een dag van veel groothoek fotografie. Helaas ook een dag met weer materiaal pech, waarbij waarschijnlijk de printplaat van een onderwater huis stuk gegaan is. Gelukkig is er een reserve camera set, waardoor de fotograaf toch door kan gaan met de cursus en de vakantie. In de avond verandert ons restaurant, alle tafels staan dan vol met laptops en camera's. De foto's worden door genomen en als Karin of Linda even met andere foto's bezig zijn, komt de opbouwende kritiek van mede fotografen, ook zo wordt er veel geleerd.
De mandarijnvissen zijn weer bezocht en de kleine beestjes hadden er wederom veel zin in. Helaas zitten de instellingen nog niet helemaal lekker, er is nog geen paring goed op de foto gezet. Morgen beter!

23 mei 2011

Vandaag gaan er een aantal fotografen van macro naar groothoek. De ene groep gaat naar Pescador, perfect natuurlijk voor groothoek met de mooie ruige wanden, de gigantische school sardines en de grote grijze frog-vissen. De andere groep gaat naar Savedra Sanctuary, een stijle wand vol met grote waaier koralen.
Helaas ook wat pech vandaag, 1 flitser is vol gelopen en er zijn wat problemen met de kabeltjes van andere flitsers. Gelukkig wordt het binnen de groep opgelost en is iedereen in de namiddag vertrokken richting mandarijnvisjes en richting Goby Point (dat we beter Critter Point kunnen noemen). Van de critters zijn al veel mooie foto's gemaakt, de mandarijn visjes laten zich iets lastiger fotograferen.

22 mei 2011

duikeninbeeld.jpg

Vandaag staan dezelfde duikstekken op het programma als gisteren, echter de duikgroepen wissel. Was er gisteren nog een pittige stroming, vandaag valt het honderd procent mee. Na de ochtend duiken kiest iedereen voor een huisrif duik, relaxen in/uit de zon of het bestuderen van de handleiding van de camera en/of flitsers. De avond wordt gevuld met deel 2 van de cursus, met compositie als onderwerp. Vele voorbeelden worden getoond en steeds wordt besproken hoe het anders en dus beter had kunnen zijn.

Sinds gisteren staat er een Blog op DuikenInBeeld.TV. Om de paar dagen zal Jacqueline Dankloff hier haar verhaal plaatsen, samen met veel foto's van haarzelf en haar buddies.
Kijk op: Duiken In Beeld

21 mei 2011

21_mei_foto_bovenwater.jpg

Het is vroeg op deze ochtend want om half negen begint de briefing van Karin. Hierin legt ze uit wat het programma gaat worden. Vanavond en morgen avond zijn er 2 theorie lessen en daarna is er iedere avond een foto bespreking. De deelnemers kunnen dan een aantal foto’s laten zien waar ze graag advies/opbouwende kritiek over willen krijgen. Verder is het duik team voorgesteld en zijn de buddy teams ingedeeld. Na de verplichte maar altijd gezellige groepsfoto’s, gaan de duikers omkleden voor de duikbriefing. Om half 10 zijn alle boten al onderweg naar hun eerste duikbestemming voor vandaag, Fishfeeding voor de MI1 en Copton Point voor de MI2. Voor een aantal fotografen is hun camera set-up nieuw, we zijn dus erg benieuwd naar de reacties na de eerste duiken.

19 en 20 mei 2011

Verspreidt over 2 dagen zijn alle candicaten aangekomen. De reis is voor iedereen goedverlopen, sommige hadden het geluk van een bijna leeg vliegtuig en hebben zelfs geslapen tijdens de vlucht. We hopen dat iedereen goed zal slapen, morgen ochtend gaan we van start!

Count down is begonnen!

Morgen, donderdag 19 mei, komen de eerste deelnemers van de Foto Experience 2011 al aan. Op vrijdag komt de tweede helft aan, zodat er zaterdag de eerste foto's binnen moeten komen.
In totaal 4 gidsen gaan de fotografen begeleiden en het is hun taak om de critters te vinden, zodat de fotograaf zich kan verbijten op de juiste instellingen en compositie. Karin en haar partner Linda duiken om beurt met iedereen mee om onderwater al aanwijzingen te kunnen geven.
Er zijn 3 duiken overdag en in de avond zijn er natuurlijk duiken naar de beroemde mandarijn visjes maar ook naar Goby Point, Pescador of gewoon op ons heerlijke huisrif.
Aan het einde van de dag worden er foto's besproken en tips gegeven.
We kijken uit naar een gezellige en leerzame Foto Experience 2011!

30 mei

webformaat(3).jpg

De laatste twee foto's van de laatste kandidaten. De blennie op het zweepkoraal is van Jeroen Goossens. Meestal kiest een fotograaf voor een zwarte achtergrond, Jeroen koos voor een blauwe, erg orgineel en erg mooi. Ingrid Wassink maakte de andere foto die erg mooie is van kleur en composite. Daarnaast 'christmas tree worms" zijn heel moeilijk te fotograferen, met de minste beweging schieten ze al naar binnen en zie je alleen de buis nog maar.

webformaat(4).jpg

29 mei

webformaat(1).jpg

Deze grijze hengelaarsvis ging mooi zitten voor de nieuwe flitser van Richard. Grijze hengelaarsvissen lijken een mooi foto opject omdat ze meestal stil zitten, echter de foto is heel snel overbelicht. Complimenten dus aan Richard!

29 mei

webformaat.jpg

Dit verliefde paartje werd door Jan Twilt gefotografeerd. Natuurlijk kan je zeggen: niet zo moeilijk, een slak beweegt niet. Echter dan heb je nog nooit zelf nzo'n mooie foto gemaakt.

28 mei

webformaat_ghostpipefish.jpg

Kleur, compositie, scherpte en diepte, alles is perfect aan deze foto van Jacqueline Dankloff.

27 mei

webpagina_formaat(3).jpg

Bijzondere critters zijn altijd gewilde opjecten. Margreth Wijte kreeg een diertje voor de camera dat door een gast van Magic Island nog nooit was gefotografeerd. Na het nodige speurwerk weten we nu ook wat het is: een juvenile winged pipefish. Als jonkie is hij schitterend om te zien, het volwassen exemplaar is toch een stuk minder mooi.

27 mei

webpagina_formaat(4).jpg

Deze unieke krab is gefotografeerd door Chris Wassink. Het krabbetje wordt weinig gezien en is erg klein. Hij zit meestal aan de buitenkant van de grote koker sponzen, maar ja, daar hebben we er best veel van. Hartelijk dank aan Chris voor deze mooie foto

26 mei

webpagina_formaat(2).jpg

Natuurlijk wil iedereen een prefecte shot van het hoofd van de spookfluitvis, of van het pygmee zeepaardje. Ralph Caster bewijst echter dat er nog zoveel meer te fotograferen is dan critters. Vissen zelf zijn namelijk ook interessant en zeker met deze mooie contrasterende achtergrond.

25 mei

img_4183aa.jpg

Hier is de trots (terecht!) van Margreth Wijte, haar mandarijn visjes!

24 mei

website_foto(1).jpg

Er zijn veel groothoek foto's gemaakt van de grote grijze hengelaarsvis, maar er worden ook andere mooie opnames gemaakt. Linda Raaphorst maakte deze foto tijdens de pauze op White Beach, erg leuk!

23 mei

website_foto.jpg

Joke van heest heeft deze mooie Pegasus, zeemot, op de foto gezet. Het beestje heeft bijna dezelfde kleur als het zand waar het leeft. Daarnaast is het ook een heel plat diertje en het is dus moeilijk om diepte en goede kleur in de foto te krijgen. Volgens ons is Joke heel goed geslaagd!

22 mei

blue_ringed_voor_website.jpg

Er is vandaag een wens van vele fotografen in vervulling gegaan; de blauw geringde octopus is gezien. Natuurlijk wil iedereen er een foto vna maken, maar deze van Esther is absoluut de mooiste!

21 mei

foto_les_04(1).jpg

Tja, er wordt momenteel nog droog geoefend, maar we hopen toch snel plaatjes van onderwater te zien te krijgen.

Magic Foto Experience 2011

Na de zeer geslaagde Foto Experience 2010 is er samen met Karin Brussaard en Dive & Travel meteen het besluit genomen om in 2011 een vervolg te plannen. We gaan weer voor hetzelfde concept: je hebt alleen een digitale camera nodig en veel zin in fotograferen. Onder begeleiding van Karin Brussaard ga je veel bijleren over je camera, instellingen daarvan en dus 'fotograferen'. Alle deelnemers van 2010 hebben hun persoonlijke niveau weten te verhogen. Kijk voor recensies op: Recensies Foto Experience. Loop het dagboek door of bekijk de foto's van 2010.
De Foto Experience 2011 wordt georganiseerd in samenwerking met Dive & Travel en Karin Brussaard.

Wie is Karin Brussaard?

karin_125x195.jpg

Karin begon in 2003 met onderwater fotografie. Zoals menig ander schoot ze in het begin 'plaatjes'. Al gauw merkte ze dat het vastleggen van flora en fauna onder water niet iets is dat je zo maar onder de knie hebt en 'dook' daarna de wereld in van de onderwater- fotografie. Inmiddels maakt Karin bijna geen duik meer zonder camera, publiceert ze haar werk regelmatig in DuikMagazine, Unterwasser, Asian Diver, Dive New Zealand, Scuba Diver Magazine, Wielki Blekit, etc.) en verzorgt onderwater fotografie cursussen met Scubacam. Karin werkt tevens samen met een grote internationale website, voor het testen van digitale camera's.

Kijk voor Karin haar portfolio op Karin Brussaard

Hoe ziet de reis eruit?

dive_and_travel.jpg

Vertrek Nederland Schiphol met Singapore Airlines op 19 mei 2011, aankomst Magic Island Dive Resort op 20 mei 2011.

10 nachten verblijf in een 2-persoons "gedeelde" Superior de Luxe cottage met fan, op basis van halfpension.

20 duiken pakket, op basis van tank, lucht, lood en boot.
Op 30 mei vertrekt het vliegtuig weer naar Amsterdam waar je op 31 mei aankomt.

U kunt meer informatie aanvragen bij: info@diveandtravel.nl

dive_travel_logo_klein_238x51.jpg

Dive & Travel
info@diveandtravel.nl