MAGIC FOTO EXPERIENCE 2013

Volg de Blog op DuikenInBeeld!

Edwin van der Sande schrijft om de dag een Blog op DuikenInBeeld.

Blog 1, 30 augustus 2013
Blog 2, 1 september 2013
Blog 3, 3 september 2013
Blog 4, 5 september 2013
Blog 5, 7 september 2013
De laatste blog voor deze keer, 9 september 2013

De tijd is weer voorbij gevlogen

karaoke_website_pagina.jpg

Ineens is de Magic Foto Experience weer ten einde. Een aantal kandidaten vertrekt vandaag terwijl een paar nog even blijven om verder te oefenen met de nieuwe kennis en vaardigheden.
Het Magic Team wil de hele groep graag bedanken voor een fantastische tijd, zowel boven als onderwater.
Natuurlijk willen we Dive & Travel bedanken voor de geweldige samenwerking, niet alleen wat de Foto Experience betreft.
Edwin; dank je wel voor alles wat je meegenomen hebt. Van veel theorische en praktische kennis tot reserve onderdelen zoals flitsers, lenzen, etc.
Laatste bedankje is voor DuikenInBeeld.TV voor het plaatsen van de Blogs.

Deze laatste foto wilden we jullie toch laten zien, zodat jullie zien dat het niet alles even serieus is.

Droog oefenen

website_pagina_5.jpg

Leer je camera kennen en dat kan dus prima bovenwater. Een leuk model helpt natuurlijk altijd en ons Magic zeepaardje wil altijd assisteren.

Foto's bewerken

website_pagina_4.jpg

We zijn het allemaal eens; een foto moet meteen goed zijn. Maar ja, dat is theorie terwijl de praktijk laat zien dat je met een foto bewerkingsprogramma net dat beetje extra kan laten zien. In de middag en avond is het dan ook druk in ons restaurant met laptops, fotografen en camera's.

Ook schitterende bovenwater opnames

zonsondergang-1_website_pagina.jpg

De kandidaten zijn echt heel fanatiek en schieten er op het droge ook aardig op los. Deze prachtopname is van Nini de Ryck, gemaakt terwijl ze zich aan het klaarmaken is voor een nachtduik.

Er gebeurt meer . . .

website_pagina_3.jpg

Er wordt veel gedoken, gefotografeerd en theorie besproken, maar er is natuurlijk ook tijd voor leuke bijkomstige zaken. Zoals een feestelijk momentje voor Maya en Nini die beide hun 400ste duik hebben gemaakt.

Tussen de duiken door . . .

website_pagina_2.jpg

Snel even resultaten bekijken tussen de duiken door. Gaan we de volgende duik met dezelfde instellingen verder of moeten we wijzigen?

Settings, settings, settings

website_pagina_1.jpg

De camera's zijn op advies van Edwin op handmatig ingesteld, maar gelukkig levert hij per camera advies wat het beste werkt in diverse situaties.

31 augustus 2013

rtemagicc_dscn0387__800x600__jpg.jpg

Er wordt veel gedoken met 4 duiken per dag. Daarnaast heeft Edwin voor iedere avond een theorie sessie voorbereid. Er worden tijdens de eerste duikdagen al meteen mooie resultaten geboekt en er is een ontspannen sfeer.

29 augustus 2013

Een paar kandidaten zijn al eerder aangekomen en vandaag is de rest van het gezelschap gearriveerd inclusief Edwin van der Sande. De is goed verlopen en met het overwicht van Edwin waren geen grote problemen. Zijn bagage zit vol met extra flitsers, lenzen en zelfs een complete reserve set (met dank aan Karin Brussaard). De camera is van harte welkom, want helaas is er al een huis volgelopen.
Vandaag gaat iedereen bijkomen van de reis, zijn spulletjes uitpakken en zijn camera set klaar maken voor morgen.

De Magic Foto Experience 2013 is van start!

Edwin van der Sande

profielfoto_edwin_van_der_sande_small.jpg

Edwin deelt zijn passie en enthousiasme voor fotografie graag met anderen en hij zet zich op verschillende manieren in om de onderwaterfotografie te stimuleren. Edwin is een van de makers van DuikeninBeeld en publiceert geregeld in verschillende magazines. Vanaf 2010 test Edwin voor DuikeninBeeld (en voorheen ook Duikmagazine) onderwatercamera’s, wat voor een goede kennis van de diverse camera’s zorgt. In 2010 heeft Edwin zich actief ingezet voor het verbeteren van het Zeeuws Kampioenschap en Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, nu is hij ook betrokken bij de voorbereidingen voor het CMAS Wereld Kampioenschap dat ik 2015 in Nederland zal worden gehouden.
Edwin: “Als fotograaf ben ik niet snel tevreden, ik leg mijn lat hoog en wil mijn fotografie steeds verbeteren. Mijn grootste kracht is mijn enthousiasme en energie. Of het nu gaat om een macro- of een groothoek opname, elke keer zal ik proberen het optimale resultaat uit de camera en mijzelf te halen. Het resultaat? Een mooie weergave van het bijzondere leven wat je onderwater kunt aanschouwen.”
Over de Magic Foto Experience zegt Edwin: “Samen lol hebben in de uitvoering van onze hobby’s en tegelijk de doelstellingen qua progessie realiseren, leuk… ik kijk er naar uit!”

Magic Foto Experience 2013

Alweer voor de 4de keer gaan we samen met Dive & Travel de Magic Foto Experience organiseren. Deze keer hebben we Edwin van der Sande te gast, een hele goede fotograaf met zeer veel ervaring, grote kennis van alle soorten en merken camera’s en jullie welbekend van de vele publicaties in Duikmagazine en in DuikenInBeeld.TV. Bekijk zijn publicaties en fotos op zijn eigen website www.plonskont.nl
Het doel van de Foto Experience is om iedere deelnemer, beginnend of gevorderd, op een hoger niveau te brengen.
Het maakt hierbij niet uit wat voor camera je hebt. De reis heeft geen competitie element, in een open en ontspannen sfeer worden de diverse vormen van fotografie zoals het fotograferen van vissen, macrofotografie, groothoekfotografie, etc. behandeld. Het op de juiste manier instellen van je camera (sluitertijd, diafragma, iso, flitsers, etc) komt hierbij uitgebreid aan bod. Uiteraard komt het belangrijke onderwerp compositie ook aan bod komen.
Uiteindelijk zal je zien dat je zelf meer uit je camera kunt halen dan je denkt en dat je tijdens deze reis een sprong voorwaarts maakt. Kortom: een gezellige reis die voor iedereen toegankelijk is en waarbij je je fotografie onder professionele begeleiding op een mooie locatie tot een hoger niveau brengt.

9 september 2013

annabel_van_leeuwen_website_pagina.jpg

Hierbij de laatste foto van de dag. Deze mandarijn visjes kijken zo mooi in de lens van de Canon S90 van Annabel, perfect.

8 september 213

maya_bakker_8-9-13.jpg

Deze porselein krab heeft een hele show opgevoerd voor Maya die daar deze fantastische foto van maakte. We voegen deze foto ook toe aan de fotogalerij voor de Foto Experience zodat je de foto in het groot kan bekijken, zeer de moeite waard!

7 september 2013

foto_vd_dag_jeroen_website_pagina.jpg

Eindelijk een groothoek foto als Foto van de dag. Jeroen Zetz maakte deze schitterende opname bij Savedra Sanctuary.

6 september 2013

hans_kroone_website_pagina.jpg

Deze kleine maar dappere squat lobster ging de strijdt aan met Hans Kroon. Zijn setup is:
camera: Canon 500d
behuizing: Ikelite
lens: 60mm macro
flits: 2 x Ikelite DS51

5 september 2013

nini_de_ryck_website_pagina(2).jpg

Deze mooie shot is van Nini de Ryck

4 september 2013

9-3_anabel_van_leeuwen_website_pagina.jpg

Deze kleine frogfish is door Annabele van Leeuwen. Ze fotografeert met:
camera: Canon S90 compact camera
flitser: 1 Sea & Sea YDS-17

3 september 2013

9-2_maya_bakker_website_pagina.jpg

De volgende foto van de dag is gemaakt door Maya Bakker. Haar camera setup is:
camera Olympus EPL-1
Lens: 14-42
Flits: 1 x Inon S2000

1 september 2013

nini_de_ryck_website_pagina.jpg

Het gebeurt niet vaak dat een Giant Frogfish gaat zwemmen, maar deze was duidelijk verliefd geworden op de fotograaf en kwam naar haar toe. Nini de Ryck was de gelukkige. Ze fotografeert met de Olympus EPL-5 en 14-42mm lens en als flits 1 x Inon D2000.

31 augustus 2013

08-31_jeroen_website_pagina.jpg

De eerste foto van de dag is van Jeroen Zetz. De set-up van zijn set is:
camera: Canon 60D
onderwaterhuis: Seacam
lens: 60 mm macro canon, 10-17 fisheye tokina
flitser: 2 x Inon Z240

DuikenInBeeld

Net als afgelopen keer kan je de Magic Foto Experience ook volgen op Duiken In Beeld. Daar wordt om de dag een blog geplaatst met daarbij leuke of leerzame foto's zodat je een goed beeld krijgt hoe het met de deelnemers gaat.
Bekijk de laatste blogs:

Dive & Travel

Dive & Travel is de gespecialiseerde reisorganisatie voor duikreizen over de gehele wereld. Op hun website vind je informatie over reisbestemmingen en algemene informatie over duiken bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Dive & Travel heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het samenstellen en verkopen van duikreizen.
Sinds het prille begin van Magic Island is Dive & Travel een zeer gewaardeerde reisagent waar we graag mee samenwerken.