MAGIC FOTO EXPERIENCE 2014

Magic Foto Experience 2014

mfe2014_groep.jpg


4 oktober 2014

karin_website_b.jpg

De laatste officiƫle dag van deze Magic Foto Experience. Voor een aantal duikers zit deze reis erop en ze vliegen morgen weer naar huis, andere duikers blijven nog een paar dagen.
Ter afsluiting van een meer dan geslaagde Foto Experience hebben we een Filipijnse feestavond georganiseerd met buffet en muziek. Natuurlijk kan de band het niet nalaten om Karin uit te nodigen om Dancing Queen van Abba te zingen.

Het hele Magic Island team wil alle gasten heel hartelijk danken voor de afgelopen 10 dagen. We hebben genoten van jullie verhalen en foto's en we hopen jullie in de toekomst nogmaals te mogen verwelkomen.

3 oktober 2014

bar_website.jpg

Iedereen maakt zijn duiken en er staan er voor de liefhebbers 4 op de planning. Zo wordt er vanavond ook op de mandarijn visjes gedoken en Jan Blanken komt met een schitterende foto terug. Na alle duiken is het weer druk met de nabespreking die voor wat extra gezelligheid in de bar is.

2 oktober 2014

boten_website.jpg

Vandaag organiseren we tussen de duiken door een BBQ op het strand. Het eten was weer erg lekker, maar nog belangrijker iedereen wisselden meteen hun foto verhalen uit. Daarna volgde een vrijwillige karaoke sessie, zodat het duikteam tijd had om tanks te wisselen voor de derde duik.

1 oktober 2014

juan_website.jpg

De laatste groep gaat naar de walvishaaien kijken. Karin Brussaard neemt haar drone mee, maar krijgt geen toestemming om boven het water te vliegen. De organisatie wil eerst uitzoeken of de dieren geen hinder kunnen ondervinden, heel jammer dus, maar eigenlijk wel heel goed van de organisatie!
Juan onze duikgids heeft camera-vasthoud-dienst, maar hij kan het niet laten om een keer af te drukken, zie hier zijn foto!

30 september 2014

img_0358_website.jpg

Vandaag wederom een groepje duikers naar de walvishaaien en de andere duikers zijn druk op de Moalboal riffen. Helaas zijn er wat oorproblemen, maar die hopen we snel weer onder controle te krijgen.

29 september 2014

09-29-2014_website.jpg

Vandaag is er een groep naar de walvishaaien en de andere duikers maken gewoon 3 a 4 duiken. De presentatie van vandaag is wat korter en daarna volgt de bespreking van foto's.

28 september 2014

09-28-2014_website.jpg

Vandaag is het de beurt aan Jos Broere om een presentatie/les avond te verzorgen. Zijn onderwerp is sardines en walvishaaien en iedereen is aanwezig.

27 september 2014

27-9_website_a.jpg

Het is vanavond diafragma les, een heel belangrijke les dus. Iedereen zit dan ook met pen en papier klaar!

26 september 2014

04_website_a.jpg

De ochtend begint met een goed ontbijt en dan een uitgebreide briefing over wat de fotografen te wachten staat. Karin, Linda en Jos gaan mee duiken om onderwater aanwijzingen te geven en iedere dag is er voor het avondeten een lezing over de meest uiteenlopende onderwerpen. Na de lezing is er tijd om foto's te bespreken en tips uit te wisselen met elkaar, dat gebeurt wel gezellig in de bar, want het is natuurlijk ook VAKANTIE!

25 september 2014

Na een lange reis komen de fotografen met hun buddy's bij Magic Island aan. Het is nog vroeg in de middag, dus alle duikspullen worden al klaargemaakt en de camera sets worden opgebouwd. Zo, iedereen is er klaar voor!

Samen met Dive & TravelStuur een email naar info@diveandtravel.nl of bel ze voor meer informatie: 033 4571594.

Met een kleine camera kan je ook meedoen!

1_small_camera_s.jpg

Laat je niet intimideren door grote camera's met flitsers op lange armen. Het is de fotograaf die de foto maakt, niet de camera.

Ben jij dit volgend jaar?

foto_home_page_met_data_s2.jpg

De reis start op 24 September 2014 vanaf Schiphol en je bent op 6 oktober 2014 weer thuis. Eerder komen en/of langer blijven is natuurlijk mogelijk.

Het gehele pakket bestaat uit:
- vluchten met Cathay Pacific
- 30 kilo ruimbagage en 7kilo handbagage
- vervoer luchthaven - MIDR v.v.
- 10 nachtingen 2-pers. Superior bungalow incl.
ontbijt en diner
- 20 duiken incl. fles, luch en lood
Voor meer informatie stuur je een email naar info@diveandtravel.nl

Foto's MFE-2013

4_direct_advise_s.jpg

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Edwin van der Sande. Hij was onze top fotograaf voor de Magic Foto Experience 2013 en we hopen hem een andere keer weer terug te zien. Wil je zien hoe goed hij en de fotografen het gedaan hebben? Kijk dan snel op: indrukken van de zijn Foto Experience.

5 oktober 2014

ab_magic_website.jpg

Als afsluitende foto van de dag hebben we deze mooie mantis-shrimp van Ab van Lenten gekozen.

4 oktober 2014

thomasfilipijnen_website.jpg

De foto van de dag is van Thomas van den Heuvel. Thomas heeft 5 prachtige foto's ingeleverd en de keuze voor foto van de dag was aan ons, een onmogelijke keuze!

3 oktober 2014

pa038560_joke_den_ouden_de_bruin_website.jpg

Joke den Ouden is terecht heel trots op deze foto. De frogfish is heel klein, nauwelijks 5cm groot.

3 oktober 2014

goris_van_mill_1_website.jpg

Goris van Mill heeft als een van de weinige fotografen een vis op de foto gezet. Normaal is dit een erg actief visje, maar Goris had hem klem in een grotje.

2 oktober 2014

annabel_van_leeuwen_1_website.jpg

Het gebeurde Annabel van Leeuwen: de macrolens zit op de camera en ze ziet een slak die dus te groot is. Dus heeft Annabel een prachtige opname van alleen de kop gemaakt.

2 oktober 2014

eric_siersema_1_website.jpeg

Een lizardfish is heel moeilijk te bekijken, komt je te dichtbij dan zijn ze weg. Nu blijkt uit deze mooie foto van Eric Siersema dat een mooie rij tanden hebben!

1 oktober 2014

sabine_kloeppel_website.jpg

De kleurrijk super scherpe foto is van Sabine Kloeppel, het is een candy-crab in een soft koraal.

30 september 2014

combi_jan_en_angelique_website.jpg

Vandaag plaatsen we de foto's van Jan Blanken en Angelique van Oorschot. Ondanks de prachtige foto's van de sardines koos Jan toch voor zijn pygmy seahorse. Angelique is terecht heel blij met haar foto van de spookfluitvis, die eitjes bij zich draagt.

29 september 2014

walvishaai_website.jpg

Anne-Marie behoort tot de eerste fotografen die naar de walvishaaien gaan kijken. Dankzij een verkoudheid kan ze moeilijk klaren, maar daardoor heeft ze wel het beste licht!

28 september 2014

robert_van_mill_1website.jpg

Deze foto is van Rob van Mill. Hij bewijst dat je geen grote camera hoeft te hebben om toch hele mooie foto's te maken. Zoals we zeggen; niet de camera maakt de foto maar de fotograaf!

27 september 2014

anita_1_website.jpg

Dat het niet alleen macro fotografie is bewijst Anita Siersema met deze prachtige foto.

26 september 2014

foto_van_de_dag_1a_website.jpg

Voor de helft van de groep is dit de eerste duikdag, de andere fotografen waren gisteren al begonnen. Vandaag gaat het dus alleen om het induiken en weer bekend raken met de camera.
Wilma Gotschalk maakte deze ontzettend leuke foto van een veerster krabbetje.

Foto van de dag

Iedere dag plaatsen we een foto van de dag. De ene keer is de foto gewoon perfect qua compositie, de andere keer is het gewoon een hele grappige of leuke foto, etc. We hopen dat jullie net als wij weer gaan genieten van al deze foto's.

Samen met Karin BrussaardNatuurlijk zijn grotere camera's ook welkom!

3_big_camera_s.jpg

Heb je al meerdere jaren ervaring met onderwater fotografie? Dan nog weten we zeker dat Karin je veel kan leren. Compositie, super macro, groothoek, fish eye, etc. Er is nog zoveel te ontdekken en te leren, ook voor de fotograaf met veel ervaring.

Schrijf je nu in voor deze leerzame, gezellige, duikvaker, XXS tot XL duikvakantie!

6_camera_van_de_boot_s.jpg