MAGIC FOTO EXPERIENCE 2017

Wat mag ik verwachten?

ab_van_lenten_1.jpg

Beide Magic resorts zijn zeer geschikt voor fotograferende duikers waarbij de onze duikgidsen goed opgeleid zijn in het duiken met fotografen en de resorts goed uitgerust zijn met camera tafels en oplaad mogelijkheden.

Wat mag je tijdens deze reis aan onderwaterleven verwachten? Deze regio op de Filipijnen is onder duikers een geliefde locatie vanwege de mooie kleurrijke riffen en grote verscheidenheid aan onderwaterleven. Zo zal je oog in oog komende te staan met vele diverse soorten kleurrijke naaktslakken, pygmee seahorses, frogfish, porcelein krabben, schildpadden en de beroemde blue ringed octopus. Vergeet ook niet de grote school sardines bij Magic Island en de school jacks bij Magic Oceans. Genoeg te fotograferen dus tijdens deze reis. Vanuit Moalboal heb je ook de mogelijkheid de walvishaaien van Oslob te bezoeken een onvergetelijke gebeurtenis.

ab_magic-whaleshark-experience-2014-8.jpg

De reis zal plaatsvinden van zaterdag 06 mei 2017 – 19 mei 2017 met verblijf bij onze twee Magic Resorts. Tijdens de reis zijn er 20 bootduiken inclusief fles, lucht en lood inbegrepen. Het vervoer tussen de beide resorts doen we per boot waardoor je tijdens de transfer dag onderweg duiken maakt op de mooiste locaties.

Wie gaan er mee?

40.jpg

Aan de Photo Experience reizen doen fotografen van alle niveaus mee, zowel voor beginnende als ervaren fotografen is deze onderwaterfotografie reis geschikt. Tijdens deze reis is er plaats voor maximaal 18 onderwaterfotografen.
Bij het Magic Island resort en het Magic Oceans Resort heb je de mogelijkheid om in een 2-persoons (op indeling) Superior Cottage te verblijven. Het verblijf is op basis van halfpension inclusief ontbijt en het diner. Beide resorts staan bekent om het uitstekende eten. Niet fotograferende duikbuddy’s kunnen natuurlijk mee tijdens deze reis.

website_pagina_5(1).jpg

De Photo Experience is geen strakke cursus maar een gezellige duikreis waarbij je heerlijk kunt fotografen en direct ervaringen kunt uitwisselen en samen met Karin Brussaard jouw verbeterpunten oppakt. De Photo Experience reizen gaan naar de mooiste duiklocaties en geven je de kans om een week intensief met je onderwaterfotografie hobby bezig te zijn. Het niveau van fotografen zal variëren en als deelnemer bepaal je zelf jouw eigen doelstellingen voor deze reis.

Wat voor camera heb je nodig?

all_cameras_of_photo_experience_2011.jpg

Voor deze reis gaan we ervan uit dat iedere deelnemer een digitale onderwatercamera heeft. Hoe groot en welk type camera is niet van belang. Wij adviseren je om tijdens de Photo Experience gebruik te maken (een) externe flitser(s). Enige basis kennis van onderwaterfotografie is handig maar niet verplicht. Heb je voor dzee reis vragen over jouw camera en twijfel je of je deel wilt nemen aan de reis neem dan gerust contact op met Karin Brussaard, dat kan via Facebook of via haar website, klik hier

De inhoud van de Photo Experience

groothoek_1.jpg

Tijdens de Photo Experience krijg je alle ruimte om ontspannen met je hobby bezig te zijn, je kunt heerlijk duiken en fotograferen. Naast dat je samen met Karin actief kunt werken aan het realiseren van jouw eigen leerdoelen, zal je samen met de andere fotografen stilstaan bij een aantal onderwerpen op het gebied van onderwaterfotografie. Karin zal je aan de hand van een aantal presentaties meenemen in thema’s als het fotograferen van vissen, het maken van menglichtfoto’s, macrofotografie, wrakfotografie en de ideale compositie. Door deze presentaties, het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers en het actief werken aan jouw leerdoelen, zal jij op een leuke manier merken dat je jouw fotografie tijdens deze duikreis naar een hoger niveau kunt brengen.

Karin Brussaard

karin_brussaard.jpg

Mag ik me even voorstellen… Ik ben Karin Brussaard en fotografeer nu al bijna 17 jaar onderwater. Ik publiceer mijn werk in diverse nationale (o.a. in Duiken) en internationale magazines (National Geographic). Sinds 2010 verzorg ik in samenwerking met Magic Island en Dive and Travel de Photo Experience reizen. Deze fotografie reizen zijn voor mij de krenten in de pap. Ik geniet ervan om met andere enthousiaste onderwaterfotografen mijn passie te delen. In een ongedwongen sfeer help ik iedereen in Jip en Janneke taal stap voor stap verder. Voor mij is er niets leuker dan de blijdschap van een deelnemer te zien die zichzelf te overtreft.

Het duiken bij Anda, Magic Oceans

modr_diving(3).jpg

Het duiken bij Moalboal, Magic Island

midr_diving.jpg