NIEUWS & NIEUWSBRIEVEN

Nieuws

Nu ook bij Magic Island: Koffie, thee en een minibar

2016-11_mini_bar_and_coffee_set_midr.jpg

Vroeg in de ochtend lekker wakker worden met een kop koffie of thee van het huis, terwijl je van de opkomende zon geniet vanaf je eigen balkon. Of kijken naar de sterrenhemel met een ijskoud biertje uit je eigen minibar. Is dat niet geweldig?

Magic Oceans viert haar 1ste verjaardag

2016-08_02_1_year_anniversary_modr.jpg

Tijd voor taart en feest
Het is moeilijk te geloven dat het slechts een jaar geleden is dat we onze deuren opende voor onze eerste gasten. We hebben ons 1 jarig bestaan gevierd in traditionele stijl met een fantastische taart van onze lokale bakker.
Binnen het eerste jaar hebben we gasten uit Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk, Amerika, Australië, Finland, Taiwan, Spanje, Zwitserland, Canada, Hong Kong, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Turkije, Japan, Italië en de Filipijnen mogen verwelkomen in het resort.
Wij hebben ook vele bekende gasten in ons eerste jaar mogen ontvangen, zoals Nini, Annabel, Jackie, Monica, Anders, Matthias, Mats, Richard en Resianne.
Wij willen hierbij al onze gasten bedanken voor hun support en loyaliteit naar Magic Resorts.

Vind jij het ook zo moeilijk om de pygmee zeepaardjes te zien?

01_seahorse_website(1).jpg

Zou je graag zeepaarden zien maar dan zonder loep? Kom met ons duiken in Anda want we hebben niet alleen de super kleine Bargibanti en Denise Pygmee zeepaardjes maar we hebben ook veel "gewone" zeepaarden. Op diverse duikstekken weten we veel zogenaamde Thorny Hippocampus Histrex te vinden. Dus laat je loep en je macro lens maar in het duikcentrum en geniet gewoon zo van deze prachtige dieren. Ze zitten een beetje te chillen op een zandbodem en zwemmen van tijd tot tijd een stukje verder naar een nieuwe steen, mooi koraaltje of een plukje zeegras. Oh wat zou het heerlijk zijn om even een zeepaardje te zijn!

Magic Oceans goes Hollywood!


Mogen we je uitnodigen om onze eerste Magic Oceans productie te bekijken?
Zorg dat je gemakkelijk zit met een lekker drankje, chips of popcorn bij de hand en geniet van onze eerste Magic Oceans Dive Resort video! Krijg een idee van wat je van ons resort kunt verwachten wanneer je ons bezoekt.

Opening magic oceans

fb_img_2881(1).jpg

Zeker weten, de opening is een feit!
Magic Oceans Dive Resort heeft op 1 juli de poorten geopen. Het hele team plus Eef, Arie en Desiree kijken uit naar jullie komst en ze staan klaar om jullie bezoek aan onze gezellige duik resort onvergetelijk te maken.

Schildpad reddingsactie

turtle_rescue_website.jpg

Dit is Magic Ayu, onze genezen schildpad. Voor het eerst in 10 jaar tijd zagen we een gewonde schildpad. Het dier kon niet meer duiken en daardoor was ze oververmoeid en oververhit. Ons team heeft samen met de gasten het dier uit zee gehaald en haar tijdelijk in een van de spoelbakken gezet. Een gespecialiseerd dierenarts uit Cebu is erbij geweest en heeft medicatie gegeven compleet met de instructies hoe je een schildpad pillen laat eten. Na een totaal verblijf van 9 dagen in een privé zwembad was ze weer goed genoeg om terug naar zee te gaan. Eenmaal in zee, zwom ze krachtig en blij de koraaltuin in.

Magic Island viert 10 jarige bestaan!

3_10_year_anniversary_website.jpg

Op 2 januari was het ons team die ons feliciteerden. Mede dankzij een bouw van een nieuw resort, de afgelopen feestdagen en de voorbereidingen van 2 drukke beurzen waren we het zelf een beetje vergeten, maar ons team gelukkig niet. Grote taarten, ballonnen en dikke knuffels kregen we cadeau van het beste resort team dat wij kennen!

Magic Foto Experience 2014

04_photo_experience_2014.jpg

Voor de 5de keer vond deze Experience plaats.

Voor de 4de keer kwam Karin Brussaard naar ons toe samen met 18 onderwater fotografen, afgelopen jaar was Edwin van der Sande met zijn groep te gast. De camera’s variëren altijd in grote, van kleine compact camera’s tot grote digitale spiegel reflex camera’s. Gedurende 10 dagen helpen Karin en Linda de fotografen bij het beter leren kennen van hun camera en zijn mogelijkheden. Daarnaast is er iedere avond een korte seminar over uiteenlopende onderwerpen van diafragma naar compositie, van macro naar groothoek fotografie. Volgend jaar is de Magic Photo Experience in ons nieuwe resort Magic Oceans. Wil je meer weten, neem dan contact op met Dive & Travel. Wees er snel bij want er zijn al veel gegadigden.
Bekijk de 5 beste foto's van iedere kandidaat.

Bootcamp sponsort school

bootcamp_and_mi_team(2).jpg

Bootcamp Numansdorp heeft samen met Tweewielertrefpunt Jaap Klein, met een sponsoring heel veel kinderen gelukkig gemaakt.
Tijdens een speciaal event hebben ze zoveel geld opgehaald dat er meer dan 500 kinderen van onze lokale school een mooi cadeau kregen tijdens de eerste schooldag. Vanaf de 1ste groep tot de 5de groep kregen de kinderen een plastic envelop met potloden, pennen, gum, puntenslijper, schrijfblok en een tekenblok. Standaard spullen die tijdens de lessen gebruikt worden, maar waar de ouders van deze kinderen vaak geen geld voor hebben.

Nieuw artikel in onze winkel

website(14).jpg

Rash guards, wat kunnen we er meer over vertellen?
Ze zijn donker blauw, hebben een super pasvorm en natuurlijk staat de vrolijk gekleurde mandarijn vis erop. Ook het duik en boot team draagt deze shirts en ze zijn er erg blij mee. Binnenkort gaan we de collectie uitbreiden met lycra caps.

BBQ op het strand

website_2.jpg

De Filipijnse zomer is van start gegaan en dat vraagt om een BBQ op het strand. Op verzoek organiseren we (ook buiten de zomer om) een leuke duik dag met een BBQ op het strand. Mady gaat mee om voor de BBQ en de drankjes te zorgen en dan zal je meteen ontdekken dat ze een hele goede karaoke zangeres is.

Nieuwe Magic polo shirts en caps

shirts_and_caps_a.jpg

Na vele jaren hebben we de Magic T-shirts vervangen door mooie geborduurde poloshirts.

Ook het team loopt in deze kleurrijke polo's rond. De kleur hebben we deze keer eenvoudig gehouden, gewoon wit,
zodat het logo er mooi uitspringt.
De caps zijn ook weer op voorraad, zwart met de kleurrijke mandarijn vis erop.

De sardines zijn terug!

2013-10_cees_kassenberg_sardines(2).jpg

Dit geweldige fenomeen is er weer.
Ieder jaar vormt zich een school sardines ergens langs het rif van Moalboal. Deze unieke bait ball can zowel duikend als snorkelend gezien worden. Meestal vormt de school zich in september en verdwijnt dan langzaam weer ergens in januari. Foto is van Cees Kassenberg.

Een duik verzekering nodig alleen voor je vakantie?

2013-05_dive_assure(1).jpg

Natuurlijk is het belangrijk om goed verzekert te zijn, maar tegen welke prijs?

Uit de kleine lettertjes van je gewone reisverzekering blijkt vaak dat je niet volledig gedekt bent voor duikongevallen. Een speciale duikverzekering is vaak voor een heel jaar en als je een vakantie-duiker bent is dat een erg dure oplossing. Via DiveAssure kan je je nu verzekeren voor slechts de duur van je verblijf en het is snel en makkelijk TER PLAATSE te regelen.

Bekijk de brochure

Bekijk duikfoto's van onze gasten

2013-05_gino_symus(1).jpg

Maandelijks verschijnen er hele mooie foto’s op Facebook, maar zonder account waren die tot nu toe niet zichtbaar voor iedereen.

Nu is het eindelijk mogelijk om ook zonder een Facebook account al die mooie foto’s van onze gasten te bekijken. Klik op de link en zie ruim 100 schitterende foto’s die meegedaan hebben aan de Foto van de Maand verkiezing en die helaas niet gewonnen hebben.

Kijk snel!

Meer critters!

2013-03_klaas_mekking_new_shrimp_a.jpg

Onze duikgidsen duiken al ontzettend veel jaren in de wateren van Moalboal en zijn reeds lang experts in het vinden van macro leven.Het is weer gelukt om iets nieuws te ontdekken. Juan vond deze garnaal, leander plumosus in een koraaltuin. Het diertje leeft tot een diepte van 15meter en is erg klein, slechts 3 cm maximaal. Het heeft een hele unieke lichaamsvorm en een prachtige tekening op zijn rug in gouden en bruine tinten. Klaas maakte deze mooie foto!

Nieuwe amenities in de bungalows

website_aminities.jpg

We zijn continue bezig om het onze gasten nog meer naar de zin te maken.
Vanaf heden liggen er föhns op de kamers en vind je naast de gastenzeep ook shampoo in de badkamer. Tevens staan er vrolijk gekleurde manden voor de was service.

Kerst vieren met 200 kinderen!

2013-01_party_kids.jpg

Het jaarlijkse kerstfeest voor alle kinderen uit onze buurt was wederom erg succesvol. Meer dan 200 kinderen kwamen met hun ouders naar het feest. Er waren spelletjes, een dans- wedstrijd, lekker eten en heel veel cadeautjes.
Bekijk de foto's van dit fantastische feest

Saw blade shrimp

2013-01_rob_de_vries_shrimp.jpg

Deze dunne garnaal word ook wel ‘broken back shrimp’ genoemd omdat hun rug halverwege gebogen is. Ze worden gevonden in lange en dunne koralen zoals het zweepkoraal. De foto’s zijn van een vrouwtje en een mannetje. Beide foto’s zijn gemaakt door Rob de Vries. Wil je weten welke andere critters je op onze riffen kunt vinden? Zie meer critters

Maritieme politie duikt mee

2012-11_maritime_police_dive_with_us.jpg

De politie duikt weer een keer gezellig met ons mee.
Afgelopen jaar hebben we meerdere lokale maritieme politie agenten opgeleidt tot Open Water en Advanced duiker. Natuurlijk is duik ervaring erg belangrijk en dus duikt het team regelmatig met ons mee. Deze keer was het hele team inclusief de captain bij ons met hun nieuwe bedrijfskleding.

DEMA

2012-11b_dema_for_newsletter.jpg

De grote duikbeurs van Amerika DEMA is wellicht de grootste duikbeurs ter wereld en wordt door duikers vanuit de hele wereld bezocht.
Dit jaar de grootste duikbeurs van Amerika in Las Vegas. Hij wordt gehouden van november 14 tot 17 en Magic Island zal er deze keer ook aanwezig zijn. Mocht je in de buurt zijn, Arie en Desiree zijn te vinden op de stand van Wow Philippines, nr. 823/1023.

Recycling is ook hier een hot item.

2012-08_recycling_souverniers(2).jpg

Iets waar een Filippijn erg goed in is, is het hergebruiken van producten.
Op markten vind je gebruiksartikelen die gemaakt zijn van “afval” en in onze winkel vind je de leukste en kleurrijkste tassen, schaaltjes, armbanden etc., allemaal gemaakt van “afval” zoals oude tijdschriften, frisdrankblikjes, etc.


Beste duikvrienden,

website(2).jpg

Het seizoen loopt ten einde en ons team kijkt terug op een succesvol 2011-2012. Ze herinneren zich de fantastische gasten die geweest zijn; gasten vanuit de gehele wereld die erg gezellig en vriendelijk voor hen waren. Daarom zegt ons fantastiche Magic Island team: Dear guests, thank you all for coming to Magic Island!

Fluoro diving

2012-02_fluoro_diving.jpg

Een nieuwe beleving onder water, Fluoro Diving.
Sinds een maand bieden we Fluoro Diving aan. Tijdens de nachtduik krijg je een lamp mee die blauw licht geeft en draag je een geel filter over je masker. Door het fluorescerende effect lichten allerlei koralen fel op en bevind je je in een bijzondere wereld. Ook dieren kunnen oplichten zoals de murene op de foto, deze is met normaal licht zand kleurig en nu citroen geel. Een absolute must om uit te proberen.

Boot Show 2012

2012-02_boot_2.jpg

Van 21 t/m 29 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Boot Show in Düsseldorf. Magic Island was wederom te gast bij WIRO Dive. Het was een zeer geslaagde beurs, waar we weer vele bekende gezichten tegen kwamen om even bij te kletsen. Daarnaast zagen we ook veel nieuwe gezichten die we de komende maanden weer mogen begroeten, maar dan gezellig hier.

Kids Christmas party 2011

img_6898s.jpg

Samen met 2 collega resorts hebben we een hele leuke middag voor de 200 kinderen van onze wijk georganiseerd. Als dank werden er dansjes opgevoerd en daarna hebben ze allemaal lekker gegeten. Als afsluiter waren er natuurlijk kadootjes. Bekijk hier de foto's:

Green Fins

logo(1).gif

Green Fins heeft zich nu ook in de Filippijnen gevestigd. Ons duikcentra was het eerste duik- centrum van Moalboal dat het jaarlijkse goedkeuringsstempel heeft ontvangen.
Green Fins is een organisatie van het United Nations Environment Programme en Reef World. Het doel van deze non-profit organisatie is bescherming en conservering van de koraalriffen door het ontwikkelen en implementeren van eco richtlijnen ter promotie van duurzaam duik toerisme.

Oudste duiker van Magic Island

2011-11_corry_met_mi-team.jpg

Corry was onlangs bij ons te gast en ze is onze nieuwe recordhoudster.
Deze jonge dame is 77 jaar oud, super enthousiast, een geweldige duikster, gezellig gezelschap maar laat nog steeds niet over zich heen lopen/zwemmen door “die jonge duikers”. We zeggen: proficiat!

Discover Scuba voor onze vrouwelijke staf

2011-10_discover_scuba_1.jpg

Tijdens de bouw van onze nieuwe keuken waren we gesloten en hebben we onze voltallige staf de gelegenheid gegeven om te leren duiken.
Het was een groot succes en bijna iedereen heeft een duik in zee gemaakt, compleet met schildpadden en hengelaarvissen. Onze staf begrijpt nu nog beter wat onze gasten hier komen doen.

Nieuwe keuken

2011-10_kitchen_2.jpg

Na drie maanden voorbereiding van dit grote project ging Magic Island afgelopen juli 3 weken dicht.
Al vele jaren maakt ons keukenteam de lekkerste gerechten klaar in onze (te) kleine keuken, maar nu kunnen zij zich uitleven in een geheel nieuwe, moderne en professionele RVS keuken. Het team is er erg blij mee en dat is te merken!

Piraten

2011-06_pirates.png

Naast “Pirates of the Caribbean” zijn er nu ook “Pirates of the Philippine”.
Onze boot is deze maand overgenomen door piraten die onze duikers mee op reis nemen naar geheimzinnige duikstekken met grotten, steile wanden en hagelwitte stranden vol met verborgen schatten. Wie weet wat voor een schat ze vinden.

3de boot is operationeel

img_3984a.jpg

Juan heeft er 6 weken aan gewerkt en onder- tussen ligt onze nieuwste aanwinst alweer een maand in het water. Het is een mooie slanke en snelle boot geworden, handig voor kleine groepjes en voor om de deur.

Receptie van Magic Island

2011-02_concheng_and_nerissa.jpg

Het team is sinds kort uitgebreid met Nerissa.
Dankzij het groeiende aantal gasten hebben we onze receptie uitgebreid. Naast Concheng is daar nu ook Nerissa de hele dag aanwezig. Ze staat je te woord, regelt massages, watervallen tochten en assisteert met de vele e-mailcorrespondentie, etc.

Kerstfeest 2010

home_page(3).jpg

Samen met Planet Action hebben we een kerst- feest georganiseerd voor de kinderen uit onze wijk. Er was lekker eten, drinken, cadeautjes en muziek. Als dank werden er dansjes uitgevoerd.
Het was een zeer geslaagde middag en in 2011 gaan we het zeker weer doen.

Facebook

facebook_logo_small(4).jpg

Eindelijk zijn we gezwicht voor de druk van gasten om een Facebook pagina te openen. De pagina wordt al door heel veel duikers uit heel veel landen bezocht. Graag ontvangen we feed-back wat jullie ervan vinden en nog belangrijker; welke onderwerpen we toe kunnen voegen. Zo kregen we al verzoeken tot een fotoalbum van de staf en een kook rubriek. Naar FACEBOOK

Gekke walvis maand

2010-11_whale_shark(1).jpg

34 duikers zagen hem afgelopen oktober en november 2010.

De afgelopen maand is de walvishaai druk bezig geweest in de wateren van Moalboal. Hij was overal wel te zien, van ons eigen huisrif tot aan Pescador, waar hij zich te goed deed aan sardines. Meerdere gasten hadden het geluk hem te zien, sommige gasten zagen hem zelfs meerdere keren. Momenteel is er nog steeds een kleine walvishaai in de buurt, we zijn benieuwd of de grote zich ook nog laat zien.

WIFI op het hele resort

wifi_logo_3(7).jpg

Na een uitvoeringe testfase is er nu op het gehele resort WIFI. Zittend op je balkon, vanuit de bar, overal kan je met je laptop of smart phone je email bekijken, je vrienden en familie foto's emailen, etc.

Magic Foto Experience 2010

karin(2).jpg

Eind mei, begin juni 2010 organiseert Magic Island samen met Dive and Travel en Karin Brussaard een speciale fotoreis. Het doel van deze reis is je fotografie op een hoger niveau te brengen onder de professionele begeleiding van Karin Brussaard. Het is geen cursus, maar een gezellige reis welke voor de beginnende tot de gevorderde onderwater- fotograaf toegankelijk is. Meer weten

Veel brevetteringen in mei 2009

Duikopleidingen Filippijnen

Rosalie behaalde haar Open Water én haar Advanced brevet, Leo slaagde voor zijn Rescue Diver en Greg behaalde zijn Advanced brevet.

Padi Aware Filippijnen Padi Aware Filippijnen

Op 22 april hebben we met een gezellige, maar serieuze groep duikers de riffen van Moalboal afgespeurd op zoek naar vuil. Het goede nieuws: we hebben niet veel gevonden! Omdat de duikers het dus niet druk hadden, was er nog tijd voor een rif-survey. Ook daar goed nieuws: de koraaltuinen zijn in zeer goede conditie. Het is een hele leuke dag geworden en wij weten het zeker: we doen dit volgend jaar weer! Wie doet er mee?

Internet cafe

Even je e-mail checken, je foto's veilig opslaan, een reisverslag maken, upload je weblog. . . . het kan allemaal bij ons! Speciaal voor de gasten van Magic Island Dive Resort hebben we een nieuwe computer met internetverbinding geplaatst.

Er gaat niets boven echte koffie!

Vanaf eind februari hebben we een echte Italiaanse koffiemachine staan. Heerlijk genieten van een verse kop koffie of iets aparts zoals een hazelnoot cappuchino of een caramel macchiato. Daarnaast hebben we altijd verse cake met iedere keer een andere smaak.

Walvishaai maand

Walvishaai Moalboal

Februari is echt een walvishaai maand geworden. Vele duikers hadden geluk, in totaal hebben we de walvishaai 3 keer gezien deze maand.

Magic Island op Boot 2009!

Dusseldorf, Boot 2009

Vele bekenden kwamen even gezellig langs, van Magic Island gasten tot aan journalisten, zoals Linda Ferwerda van Duiken en Duiken-in-beeld.tv.

Magic Island in Duiken november 2008!

2008-10_duiken_cover(4).jpg

Wij worden uitgebreid genoemd in een artikel over de Filippijnen. Tevens staan er een twee hele mooie films gemaakt door JP Bresser op onze website. Lees het hier!