Reizigersinformatie Filippijnen

REIZIGERSINFORMATIE

Ons adres:

Magic Island Dive Resort
Basdiot, Moalboal
6032 Cebu
Filippijnen
info@magicisland.nl
Telefoonnummer Filippijnen: +63 32 358 5477
GSM Filippijnen: +63 927 206 1791
Als u ons belt, houdt u dan rekening met het tijdsverschil. Dank u wel.

WIFI

wifi_logo_3(11).jpg

Nu internet bereik in het hele resort. Vanaf je balkon of in de bar, vanuit de lounge hoek, overal kan je nu met je smart phone of je laptop in prikken op het internet.

Klimaat

De Filippijnen heeft een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 °C in december en 35 °C in mei. In centraal Filippijnen The Visayas is het “diving all year round”. Het gehele jaar door is er kans op een regenbuitje, maar meestal is dit slechts van korte duur. De watertemperatuur ligt tussen de 26 graden in december tot 29 graden in mei.

Duik informatie

Aangezien de watertemperatuur zelden minder dan 26 graden is, heb je hier het hele jaar voldoende aan een 3mm lang pak. We adviseren wel een lang pak, omdat dit meer bescherming biedt.
Onze duikflessen zijn 12ltr en van aluminium. De kranen zijn voor zowel DIN als Int. geschikt.
Mocht je niet al je duikspullen mee kunnen of willen nemen, we hebben een complete serie huuruitrusting (in alle maten), waaronder BCD's, regulators, duiklampen, pakken, etc.

Reisdocumenten

Houdt u er rekening mee dat uw paspoort nog een half jaar geldig moet zijn bij vertrek vanuit uw vakantiebestemming. U bent er zelf voor verantwoordelijk dat u bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van alle benodigde papieren. Passagiers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten moeten mogelijk aan afwijkende voorwaarden voldoen. Voor een verblijf van 21 dagen of langer heeft u voor de Filippijnen een toeristenvisum nodig. Dit kunt u aanvragen bij de Filippijnse Ambassade in Den Haag. Telefoon: 070-3604820. Vraag uw paspoort en visum vooral tijdig aan. Ook ambassades, consulaten en bevolkingsregisters kennen een hoogseizoen. Reizigers zonder de benodigde papieren worden door de betreffende immigratiebeambten absoluut geweigerd.

Vaccinaties en Hygiëne

Voor informatie betreffende vaccinaties verwijzen wij u naar uw huisarts of de GGD. Wij raden u aan om voorzichtig te zijn met water uit de kraan. Wij adviseren mineraalwater uit flessen te drinken. Verder wordt niet overal gebruik gemaakt van bronwater bij het maken van ijsblokjes en het wassen van groenten en fruit.
Het eiland Cebu is al jaren malaria vrij.

Taal en geloof

De Filippijnen is Azië in een modern jasje, dit door de lange aanwezigheid van de Amerikanen. De overwegend katholieke bevolking spreekt buiten Filippino dus ook Engels. De Filippijnen is een gelovig land. 90% van de bevolking is Christen, waarvan 80% Rooms Katholiek. In het uiterste zuiden, met name op het eiland Mindanao, vinden we ook het Islamitisch geloof.

Geld

creditcards_logo_aa.jpg

De Peso is de officiële munt van de Filippijnen. In Cebu City is pinnen geen probleem, maar de pinautomaat van Moalboal werkt niet altijd. Peso, Euro, USD worden door ons geaccepteerd. Dankzij onze permanente internetverbinding kan je heel goed middels internetbankieren betalen (neem dan wel je gegevens mee). VISA Card en MasterCard worden ook geaccepteerd.

Tijdverschil

Het tijdsverschil Filippijnen t.o.v. Nederland is 6 uur (zomertijd) en 7 uur (wintertijd).

Electriciteit

In geheel Filippijnen werkt men al met 220Volt, dit in tegenstelling wat oudere reisgidsen vermelden. Ons resort biedt dus ook 220Volt en daarnaast zijn alle stopcontacten geschikt voor de Nederlandse stekkers. Bij ons heb je dus geen reisstekker nodig.

Was service

Het reizen met een complete duikuitrusting geeft vaak een probleem met de overige bagage. Omdat op te vangen bieden we een was service aan, binnen 1 a 2 dagen heb je je was weer fris en schoon.